joi, 16 aprilie 2009



Interviu cu Dumnezeu
- Ai vrea să-mi iei un interviu, deci… zise Dumnezeu.
- Dacă ai timp… i-am raspuns.
Dumnezeu a zâmbit.
- Timpul meu este eternitatea… Ce întrebări ai vrea să-mi pui?
- Ce te surprinde cel mai mult la oameni?Dumnezeu mi-a răspuns:
- Faptul că se plictisesc de copilărie, se grăbesc să crească…., iar apoi tânjesc iar să fie copii; că îşi pierd sănătatea pentru a face bani……iar apoi îşi pierd banii pentru a-şi recăpăta sănătatea.Faptul că se gândesc cu timp la viitor şi uită prezentul, iar astfel nu trăiesc nici prezentul nici viitorul;că trăiesc ca şi cum nu ar muri niciodată şi mor ca şi cum nu ar fi trăit.Dumnezeu mi-a luat mâna şi am stat tăcuţi un timp.Apoi am întrebat:
- Ca părinte, care ar fi câteva dintre lecţiile de viaţă pe care ai dori să le înveţe copiii tăi?
- Să înveţe că durează doar câteva secunde să deschidă răni profunde în inima celor pe care îi iubesc…..şi că durează mai mulţi ani pentru ca acestea să se vindece; să înveţe că un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin; să înveţe că există oameni care îi iubesc, dar pur şi simplu încă nu ştiu să-şi exprime sentimentele; să înveţe că doi oameni se pot uita la acelaşi lucru şi ca pot să-l vadă în mod diferit; să înveţe că nu este suficient să-i ierte pe ceilalţi şi că, de asemenea, trebuie să se ierte pe ei înşişi
.- Mulţumesc pentru timpul acordat….am zis umil. Ar mai fi ceva ce ai dori ca oamenii să ştie?Dumnezeu m-a privit zâmbind şi a spus:
- Doar faptul că sunt aici, întotdeauna .

Doamne....



,, Nu-mi spune nimic! Iti cunosc mizeria, necazurile , luptele si ispitele sufletului tau, asa cum esti tu ! Da-mi inima ta! Daca o sa astepti sa devii inger ca sa mi Te daruiesti, atunci n-ai sa Ma iubesti niciodata! Chiar daca esti las, fricos, trufas, neincrezator in implinirea savarsirii iubirii, a sfitneniei, chiar si cand recazi in aceleasi pacate pe care tu nu ai vrut sa le repeti… ei bine , chiar si atunci Eu nu-ti dau voie sa nu Ma iubesti!
Iubeste-Ma, asa cum esti tu!
In orice loc, moment si-n orice situatie te-ai afla , in credincioasie ori in tradare m in ravna, intristare si uscaciune, tu sa Ma iubesti asa cum esti ! Eu vreau sa Ma poti iubi – din putina si saraca ta inima, atat de chinuita ! Daca astepti si-mi ceri sa te astept pana vei fi desavarsit , atuni n-ai sa ma iubesti niciodata .
N-as putea Eu, oare, sa fac din fiecare fir d enisip un serafim sau un inger care sa straluceasca de curatie si dragoste? Nu sunt Eu Domnul Dumnezeu si am zidit si pot totul? Inima ta de om, zidit de mine, este locasul Meu, Eu astept sa-Mi dai acasta inima Mie si sa Ma lasi sa te iubesc asa cum esti! Desigur, Eu am sa te schimb , dar pana atunci iubeste-Ma asa cum esti, caci Eu te iubesc , cu toate ca esti asa! Eu vreu sa simt porumbelul iubirii tale zvacnind catre Mine, chiar din putina, saraca, neputincioasa ta inima ! Din adancul invoielilor tale, al murdariei tale! Eu te iubesc si cand esti slab si necurat; tu ce vina-Mi gasesti?
Nu vreau o Iubire izvorata din mandria virtutilor tale, nici a spectacolului care poti fi tu, ci dintr-o inima smerita inaintea Mea si resemnata in a fi chiar ce este : o biata inima care Ma iubeste si pe care o pot curati oricand! Nu-mi trebuie virtutile tale, talentele tale, intelepciunea ta. Eu vreau daor sa ma iubesti si sa lucrezi intru iubirea aceasta. Crezi ca ai virtuti, dar daca ti le-as da chiar, tu esti asa de slab si mandru, incat as hrani amorul tau propriu si nu M-ai cinsti pe Mine , ci pe tine! Apropie-te deci, cu iubire! Unui fier negru si rau , flacarile de foc nu numai ca i-ar curata rugina , dar l-ar face incadescent! Doar iubeste-Ma , neinchipuindu-ti ca esti curat sau demn; aceasta ar fi iar o mandrie pentru tine; iubeste-Ma pentru ca sunt obosit si vreau sa ma odihnesc in inima Ta! Deci nu te mai zbate si te stradui sa-Mi placi, ci iubeste-Ma pur si simplu. Eu as putea sa fac , prin tine, lucruri mari pentru mintea omeneasca , dar nu ! – tu ai sa-Mi fi sluga rea si nefolositoare si neputincioasa si am sa-ti iau putinul pe care tu crezi ca-l ai! De ce oare? Pentru ca Eu te-am zidit – din iubire , ca sa-ti dau iubirea, fara ca tu sa-Mi poti da ceva! Nu incerca sa-Mi platesti Iubirea prin nimic, Ma doare ca incerci!
Nu mai sta departe de Mine. Iti lipseste nu sfintenia, pe care numai Eu ti-o pot da , ci o inima gata sa ma iubeasca oricand si pana la capat! De aceea , Eu stau la usa inimii tale, ca un cersetor , desi sunt Domnul si Dumnezeu tau. Nu ma lasa sa astept ca sa te imbodobesti si sa-Mi pregatesti daruru, caci tu nu poti nimic fara Minr, si daca te increzi in tine, fara Mine voi fi nevoit sa te las in cadere – la masura cu care te apreciezi singur! Daca Ma primesti , te voi ajuta sa intelegi, sa Ma cunosti si sa Ma iubesti mai mult decat iti poti inchipui! Lasa sangele Meu sa curga prin sangele tau si sa bata inima Mea in a ta! Eu ti-am dat-o pe Sfanta si Precurata Mea maica. Lasa sa treaca totul prin inima ei curata , incat s apoat mijloci pentru tine!
Nu tre astepta sa devii sfant, ca pe ruma sa Ma iubesti! In acest fel nu M-ai iubi niciodata! Si acum vino! Eu sunt cu tine, cu voi pana la sfarsitul veacurilor! Amin!”